Στείλτε υλικό στο kariothrafstis1@gmail.com

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Παραιτείται ο Πάπας!






















Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η δήλωση του Πάπα Βενέδικτου ότι θα παραιτηθεί στις 28 Φεωρουαρίου, επειδή τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του. Η ανακοίνωση-βόμβα έγινε στα λατινικά, κατά τη συνεδρίαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου για την αγιοποίηση των μαρτύρων του Οτράντο. Ο Πάπας Βενέδικτος είναι ο 265ος Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας και ο πρώτος που παραιτείται από το 1415, όταν παραιτήθηκε ο Γρηγόριος το 12ος. Το κοσμικό του όνομα είναι Γιόζεφ Ράτσινγκερ. Ο Πάπας Βενέδικτος εξελέγη στις 19 Απριλίου του 2005 (μόλις τρεις μέρες μετά τα 78α γενέθλιά του) διαδεχόμενος τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β’ όντας ο γηραιότερος που εκλεγείς Πάπας από το 1730. Σήμερα είναι 86 ετών.
 Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Πάπα:
«Αφού εξέτασα επανειλημμένα τη συνείδησή μου ενώπιον του Θεού, βεβαιώθηκα ότι οι δυνάμεις μου, λόγω προχωρημένης ηλικίας, δεν είναι πλέον αρκετές για να ασκώ κατάλληλα το αξίωμά μου.
Γνωρίζω καλά ότι το αξίωμα αυτό, εξαιτίας της σημαντικής πνευματικής του φύσης, πρέπει να ασκείται, όχι μόνο με λέξεις και πράξεις αλλά όχι με λιγότερες προσευχές και πόνο.
Ωστόσο, στον σημερινό κόσμο, που βιώνει τόσες πολλές ραγδαίες αλλαγές και συνταράσσεται από ερωτήματα που σχετίζονται βαθιά με την πίστη, προκειμένου να ανταποκριθώ στις ανάγκες του πληρώματος του Αγίου Πέτρου και να διακηρύττω το Ευαγγέλιο, είναι εξίσου απαραίτητες η δύναμη του μυαλού και του σώματος, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει επιδεινωθεί σε μένα, σε σημείο που έπρεπε να αναγνωρίσω την ανικανότητά μου να εκπληρώσω επαρκώς το έργο που μου ανατέθηκε».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου