Στείλτε υλικό στο kariothrafstis1@gmail.com

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Μια «παρθένα» της πολιτικής.


                 
Αγαπητοί blog-αναγνώστες, από τη Δευτέρα ήδη είχα αποφασίσει να συντάξω το παρθενικό μου άρθρο αναφερόμενος σε μια «παρθένα» της ελληνικής πολιτικής σκηνής μιας και η δεύτερη δείχνει να απαξιώνεται μέρα με τη μέρα.




Τη Δευτέρα 3.12.2012 ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ανήγγειλε την ίδρυση της πολιτικής κίνησης Ρ.Ι.Κ.Σ.Σ.Υ. και αυτομάτως τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ.

Η αποχώρηση του κ. Λοβέρδου από το παραπαίον ΠΑΣΟΚ ήταν, σαφώς, θέμα χρόνου, απόδειξη, οι σημερινές σχέσεις του με τον πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο και η γενικότερη αποστασιοποίηση του από κάθε είδους προσπάθεια ανασύστασης της δυναμικής του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό, ωστόσο, που προκαλεί εντύπωση είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Λοβέρδος, μιας ανακοίνωσης γεμάτης αιχμές, παράπονο και… προκλητική αυτοαναφορικότητα.

Ο κ. Υπουργός απονέμοντας ευθύνες ξεχνά (όπως συνήθως συμβαίνει με τους πολιτικούς μας) το εγγύτερο πολιτικό του παρελθόν και συγκεκριμένα: ποια θέση χρημάτιζε, ποια κυβέρνηση στήριζε και ποιους… με ονοματεπώνυμο…(για να χρησιμοποιήσω μια δικιά του φράση) χειροκροτούσε!

Βεβαίως, όλα, όπως λέει ο σοφός λαός, έχουν την εξήγησή τους. Ο κ. Α.Λ., ως γνωστόν, καταλαβαίνοντας ότι δεν ήταν δυνατόν να εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ή προβλέποντας σωστά την κατάρρευση του κόμματός αποφάσισε απλά να στηρίξει τον κ. Βενιζέλο - προφανώς ελπίζοντας στην πιθανή υπουργοποίησή του .

Αφού, όμως, κατάλαβε ότι ούτε στην περίπτωση της τρικομματικής κυβέρνησης επρόκειτο να γίνει υπουργός, τότε σιώπησε, έπαψε να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και… που τον είδατε τον Παναή…

Κάπως έτσι, λοιπόν, ο κ. Υπουργός σαν άλλη παρθένα Μαρία, στηρίζοντας πάντα την κυβέρνηση και συνάμα το σοσιαλδημοκρατικό του όραμα εμφανίζεται μέσα από την γεμάτη α’ ενικό πρόσωπο ανακοίνωση του ως αγνός σύντροφος και ηρωικός μαχητής του δημόσιου συμφέροντος.

Το ερώτημα είναι μέχρι που μπορεί να φτάσει η θρασύτητα ορισμένων πολιτικών που αντί να ζητήσουν συγγνώμη ή έστω να σιωπήσουν για την «συνεισφορά» τους στο κατάντημα της χώρας, αυτοαθωώνονται, προκλητικά περιαυτολογούν και τέλος εμφανίζονται ως σωτήρες(!!!) αναζητώντας (φυσικά) ψηφαλάκια!

Εμείς να ευχηθούμε: ‘ Καλό Ψάρεμα!’   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου