Στείλτε υλικό στο kariothrafstis1@gmail.com

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

7 ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ


Αλλάξτε τρόπο ζωής με επτά απλά βήματα και κερδίστε μακροζωία,ευεξία και ενεργητικότητα.

 

1.Γίνετε "πρωινοί τύποι"

Πιο δυνατοί,πιο υγιείς και πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους είναι η άνθρωποι που συνηθίζουν να ξυπνούν πριν το μεσημέρι.Έρευνα του Πανεπιστημίου Ροεχάμπτον,στο Λονδίνο,απέδειξε πως όσοι δεν αγνοούν το ξυπνητήρι τους διακρίνονται από μεγαλύτερη αποδοτικότητα,λιγότερο στρες και καλύτερη σωματική κατάσταση από όσους δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι τους.

2.Ξεκινάτε την κάθε ημέρα σας με πρωινό
Ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας 15 λεπτά νωρίτερα καθημερινά, προκειμένου να έχετε χρόνο να πάρετε πρωινό. Ο συνδυασμός υδατανθράκων πλούσιων σε φυτικές ίνες, η άπαχη πρωτεΐνη και τα καλά λιπαρά θα σας δώσουν την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, να είστε συγκεντρωμένοι και να δώσετε ώθηση στο μεταβολισμό σας.

 

3.Φάτε «έξυπνα» σνακ

Τα σνακ ανάμεσα στα κύρια γεύματα της ημέρας είναι απαραίτητα για τον μεταβολισμό μας,Δοκιμάστε, για παράδειγμα, δημητριακά ολικής άλεσης στο γιαούρτι χαμηλών λιπαρών σας, αλείψτε ταχίνι σε ψωμί ολικής άλεσης ή φάτε λίγη ψητή πατάτα με κότατζ τσιζ χαμηλών λιπαρών.

 

4.Πίνετε πολλά υγρά

Τα υγρά ρυθμίζουν τη θερμοκρασία μας, μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά και διατηρούν την επιδερμίδα μας νεανική, αρκεί να λαμβάνουμε την απαραίτητη ποσότητα καθημερινά, η οποία ορίζεται στα16 φλιτζάνια νερό την ημέρα για τους άντρες και 13 για τις γυναίκες (σε αυτά φυσικά συμπεριλαμβάνεται και το νερό που ρίχνουμε στο φαγητό, που καταναλώνουμε από φρούτα και χυμούς, αλλά και το ίδιο το νερό που πίνουμε από τη βρύση).

 

5.Φάτε κάθε φρούτο και λαχανικό στην εποχή του

Τα φρούτα και τα λαχανικά βρίσκονται στο θρεπτικό τους ζενίθ όταν καταναλώνονται όσο είναι φρέσκα, γι’ αυτό μην κάνετε επιλογές εκτός… εποχής. Έρευνες μάλιστα έχουν δείξει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά κατά τη μεταφορά τους χάνουν τη μισή τους διατροφική αξία, γι’ αυτό προτιμήστε ντόπια προϊόντα και προσθέστε τα στην καθημερινή σας διατροφή.

 

6.Γίνετε πιο δραστήριοι

Ξεκινήστε τζόκινγκ με ένα φίλο, βρείτε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα στο γυμναστήριο που σας ταιριάζει, γραφτείτε χορό, ξεκινήστε ένα άθλημα ή γυμναστείτε ακόμη και στο σπίτι σας με ένα dvd.



 

7.Γελάστε μέχρι δακρύων

Η ανάγκη του γέλιου στη ζωή μας επιβεβαιώθηκε από πρόσφατη έρευνα αμερικανικού πανεπιστημίου,σύμφωνα με την οποία,οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκειά του μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικά παυσίπονα και αντικαταθλιπτικά,ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

2 σχόλια:

  1. προτείνω ανεπιφύλακτα το γέλιο!! άσε που μπορείς να κάψεις μέχρι και 50 θερμίδες ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με το κλαμα ποσες καις? γιατι η τζωconda προτεινει ολο δραματα...θα παμε που θα παμε,να καψουμε και καμια θερμιδα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή