Στείλτε υλικό στο kariothrafstis1@gmail.com

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Τα albums της εβδομάδας! (vol.4)

Από τη στιγμή, λοιπόν, που η καταστροφή του κόσμου αποδείχθηκε φιάσκο, είναι λογικό οι αναρτήσεις να συνεχιστούν κανονικά. Αυτή είναι και τελευταία για το 2012 βεβαίως-βεβαίως, εμπεριέχοντας και ελληνική παρουσία...



Κλείνουμε λοιπόν την χρονιά με:


Average White Band - AWB (1974) --> Pop/Rock, Funk, Soul

Γενικά είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς καλλιτέχνες της soul που να μην είναι έγχρωμοι, η περίπτωση, όμως, των Σκωτσέζων Average White Band είναι μοναδική και σίγουρα το συγκρότημα μόνο ''average'' δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Εκπληκτικά φωνητικά και funk ρυθμοί συγκροτούν αυτό τον δίσκο, που κατά γενική ομολογία είναι και ο καλύτερός τους. Κομμάτια όπως το ''Work to Do'' θα σε πείσουν για την ποιότητα του album.







Devo - Freedom of Choice (1980) --> New Wave, Post-Punk, Synth Pop



Με το τρίτο τους album οι αμερικάνοι Devo ενσωματώνουν πλήρως τα synthesizers στον ήχο τους και τα μεταφέρουν στο κέντρο του ενδιαφέροντος, κερδίζοντας επίσημα τον τίτλο τους ως ένα από τα πιο πρωτοποριακά συγκροτήματα στην Αμερική στα τέλη του 70 και στις αρχές του 80. Η μουσική είναι πράγματι πρωτάκουστη για τα δεδομένα της εποχής και ενέπνευσε πολλά μεταγενέστερα new wave συγκροτήματα να ακολουθήσουν παρόμοιες πρακτικές. Standout του δίσκου το κλασσικό ''Whip It''.







Calexico - The Black Light (1998) --> Pop/Rock, Jazz, Latin, Country



Είναι πολύ δύσκολο να προσδιορίσεις τον ήχο των Calexico... Ειδικά στο συγκεκριμένο Cd, όπου συμπεριλαμβάνονται στοιχεία jazz και latin στο ήδη υπάρχον υβρίδιο pop, rock και country που τους χαρακτηρίζει. Έχουμε λίγο απ' όλα λοιπόν... Οι Calexico δεν είναι συνηθισμένο συγκρότημα, και σίγουρα μοναδικό στο είδος του. Το κομμάτι ''Stray'' το ξέρεις σίγουρα από μία γνωστή εκπομπή του mega :P  Μην με ευχαριστείς...








Streetlight Manifesto - Everything Goes Numb (2003) --> Ska, Punk



Διαλύοντας τους Catch 22, ο Tomas Kalnoky συνεχίζει με μία καινούργια πρωτοποριακή μπάντα, τους Streetlight Manifesto. Το ντεμπούτο τους Everything Goes Numb είναι αρκετά διασκεδαστικό και γρήγορο, με διαφορά το ska/punk album της χρονιάς και στα υποψήφια για τα καλύτερα της δεκαετίας. Ο ήχος των πνευστών πληθωρικός και ''γεμάτος'', με αρκετή ενέργεια από την αρχή ως το τέλος. Ο Kalnoky δείχνει παράλληλα πως χειρίζεται άψογα την φωνή του, όπως φαίνεται στο τραγούδι ''Point/Counterpoint''.







Φώτης Τάμπας (Πολικό Σέλας) - Πολικό Σέλας EP (2012) --> Hard Rock, Heavy Metal



Γεννημένος στην Ηγουμενίτσα, ο Φώτης Τάμπας είναι περισσότερο παραγωγός παρά μουσικός. Όμως αυτό δεν τον εμποδίζει να επιδείξει το ταλέντο του στο EP ''Πολικό Σέλας'' που, όπως όλα τα EP, είναι σχετικά μικρής διάρκειας. Συνδυάζει ήχους hard rock και heavy metal και με το instrumental κομμάτι ''Anthem for the Sun'' αποδεικνύει πως στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες που μένουν στο περιθώριο. Ευχαριστώ την Ελληνόφωνη Ανεξάρτητη Σκηνή που έκανε αφιέρωμα για πάρτη του  ;)






Υ.Γ. Να ευχηθώ στους αναγνώστες/ακροατές χρόνια πολλά και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος!!
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχει το χάλι του φετινού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου