Στείλτε υλικό στο kariothrafstis1@gmail.com

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση Σαμαρά-δικαστών

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, θα έχει αύριο η ηγεσία των δικαστικών λειτουργών της χώρας.

Στη συνάντηση παρών θα είναι και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης,ενώ το θέμα της συζήτησης αναμένεται να είναι οι μισθολογικές περικοπές τις οποίες έχουν υποστεί οι δικαστικοί και που αποτέλεσαν την αιτία των συνεχών κινητοποιήσεων στις οποίες έχουν προβεί.


Της αυριανής συνάντησης έχει ήδη προηγηθεί  ραντεβού του υπουργού με τους δικαστικούς, οι οποίοι του εξέθεσαν τα αιτήματά τους. Στο ραντεβού συμμετείχαν ήταν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ρένα Ασημακοπούλου, ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ιωάννης Τέντες, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κώστας Μανουδάκος, η πρόεδρος των Διοικητικών Δικαστών, Ελένη Διακομανώλη, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιάννης Καραβοκύρης και ο γενικός επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Διονύσης Λασκαράτος.
Οι δικαστικοί κατέδειξαν στον υπουργό τα μισθολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, ο οποίος, όπως επισημαίνουν, έχει δεχθεί περικοπές πάνω από 60% την τελευταία διετία.
Ο κ. Ρουπακιώτης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και έκλεισε ραντεβού, καθώς, όπως επισήμανε και στους δικαστικούς λειτουργούς, η ικανοποίηση των αιτημάτων τους δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία του, εφόσον η γενικότερη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι η περικοπή μισθών και συντάξεων από όλες ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τις κοινωνικές ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου