Στείλτε υλικό στο kariothrafstis1@gmail.com

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ΥΠΝΟΣ;ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ξενύχτισες.Έλα όμως που σε περιμένει μια καινούργια μέρα γεμάτη τρέξιμο και υποχρεώσεις...Πριν αρχίσεις τις ακυρώσεις και τις αναβολές ακολούθησε τα παρακάτω έξυπνα tips και ανέβασε την ενέργεια σου στα ύψη!


Πιες καφέ σε slow motion

Μπορεί κάθε φορά που νιώθεις κούραση να μπαίνεις στον πειρασμό να εξαφανίσεις μέσα σε δέκα λεπτά μια τεράστια κούπα καφέ, αλλά αν πραγματικά θέλεις να κάνεις τα επίπεδα της ενέργειάς σου να ανέβουν(χωρίς να θες να σπάσεις ο,τι βρεις μπρόστα σου από τη νευρικότητα), πρέπει να πιεις τον καφέ σου αργά, ρουφώντας μικρές γουλιές μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Έρευνα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έδειξε ότι μικρές, συχνές δόσεις καφεΐνης μπορούν να βοηθήσουν έναν μέσο ενήλικα να παραμείνει ξύπνιος για 28 ολόκληρες ώρες!

Μύρισε κάτι με άρωμα λεμονιού

Όχι,μην αρχίσεις το στίψιμο.Μια καλή ιδέα για να έχεις τη συγκεκριμένη μυρωδιά πάντα μαζί σου είναι να αγοράσεις μια κρέμα χεριών με άρωμα εσπεριδοειδών. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, μικρές εισπνοές αρώματος λεμονιού αυξάνουν την ενεργητικότητα, γιατί η συγκεκριμένη μυρωδιά επιταχύνει την παραγωγή της νορεπινεφρίνης, μιας ορμόνης που σχετίζεται άμεσα με τη ρύθμιση της ενέργειας του οργανισμού.

Κατανάλωσε «καλούς» υδατάνθρακες

Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στα δημητριακά ολικής άλεσης, όπως το μαύρο ρύζι και ψωμί, αποτελούν καλή πηγή «βραδύκαυστης» ενέργειας για τους μυς και τον εγκέφαλό σας. Οι απλοί, λευκοί υδατάνθρακες, όπως αυτοί που περιέχονται στα γλυκά, το λευκό ψωμί και τα ζυμαρικά, θα σας τονώσουν στιγμιαία, ανεβάζοντας γρήγορα τα επίπεδα της ενέργειάς σου, αλλά πολύ σύντομα θα νιώθεις και πάλι πτώμα.

Κινήσου

Ξέρω θες να κουρνιάσεις στο κρεβάτι σου και να κοιμηθείς μέχρι τις 21 του μήνα(τέλος του κόσμου,αν σου λέει κατι), όμως μία ήπια μορφή άσκησης, όπως το περπάτημα ή μια μικρή διαδρομή με το ποδήλατο, μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα της ενέργειάς σου κατά 20%, σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια στην Αμερική. Επιπλέον, η συστηματική άσκηση βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, με αποτέλεσμα –όταν βρίσκεις χρόνο– να κοιμάσαι πιο βαθιά και άρα να ξεκουράζεσαι περισσότερο.

Αφιέρωσε 5 λεπτά στο…youtube

Μπορεί να μην ακούγεται και τόσο παραγωγικό-λογικό, αλλά ένα αστείο βίντεο, από τον οδηγό που αφιερώνει 35 λεπτά για να παρκάρει ένα Smart σε θέση φορτηγού, μέχρι το "Πουλάκι Τσίου"(ανάλογα με το τι βρίσκεις εσύ διασκεδαστικό), είναι ικανό να ανεβάσει τα επίπεδα της ενέργειάς σου για λίγη ώρα. Έρευνες έχουν δείξει ότι κάθε φορά που γελάς, επιταχύνεται ο ρυθμός της αναπνοής σου, με αποτέλεσμα να οξυγονώνεται καλύτερα το σώμα σου και να νιώθεις περισσότερο σε εγρήγορση.

Bonus tip:

Μην ξεχνάς να πίνεις νερό.Η κούραση και η υπόταση συνδέονται άμεσα με τα επίπεδα νερού του οργανισμού μας τα οποία πρέπει να διατηρούνται υψήλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου