Στείλτε υλικό στο kariothrafstis1@gmail.com

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Εκτός ΔΗΜΑΡ 2 Βουλευτές-Πληθαίνουν οι ανεξάρτητοι

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ έθεσε με απόφασή του που γνωστοποίησε στον Πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, τους βουλευτές Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά. Επρόκειτο για ένα προδιαγεγραμμένο διαζύγιο, καθώς οι δύο βουλευτές είχαν διαφοροποιηθεί πολλάκις από την κομματική γραμμή με πιο πρόσφατο παράδειγμα την ψήφιση του τρίτου μνημονίου. Πάντως αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η πρόθεση των δύο ανεξάρτητων πλέον βουλευτών να στηρίξουν την πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για σύσταση προανακριτικής επιτροπής όχι μόνο για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κάτι το οποίο προφανώς δε θα μπορούσε να στηρίξει ο Φώτης Κουβέλης, διότι θα προκαλούνταν προβλήματα στην κυβερνητική συνοχή.
Η επιστολή του κ. Κουβέλη στον Πρόεδρο της Βουλής για τη διαγραφή των δύο βουλευτών έχει, ως εξής:
«Οι δύο Βουλευτές επί μακρόν, με τη συστηματική και μόνιμη διαφοροποίησή τους από όλες τις θέσεις και πρωτοβουλίες του κόμματος έχουν έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Η ΔΗΜΑΡ, κόμμα δημοκρατικό, με σεβασμό σε κάθε διαφορετική άποψη, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την παραμονή τους στην Κ.Ο., παρά την έκδηλη περιφρόνηση που επεδείκνυαν για τις συλλογικές μας αποφάσεις.
Αυτό που καταγράφεται όμως πλέον με καθαρό τρόπο, είναι ότι οι δύο Βουλευτές δεν εκφράζουν απλώς διαφορετικές απόψεις αλλά στηρίζουν διαφορετικό πολιτικό σχέδιο από αυτό της Δημοκρατικής Αριστεράς».

Πάντως πρέπει να σημειώσουμε ότι μετά τη διαγραφή και αυτών των δύο βουλευτών, έχει αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των ανεξάρτητων βουλευτών στη Βουλή, οι οποίοι είναι οι εξής:
1.Νίκος Νικολόπουλος
2.Γιάννης Μιχελογιαννάκης
3.Μιχάλης Κασσής
4.Θεόδωρος Παραστατίδης
5.Νίκος Σταυρογιάννης
6.Κώστας Σκανδαλίδης
7.Άντζελα Γκερέκου
8.Μάρκος Μπόλαρης
9.Γιάννης Κουτσούκος
10.Μίμης Ανδρουλάκης
11.Γιώργος Κασαπίδης
12. Κώστας Μαρκόπουλος
13. Γιάννης Κουράκος
14. Ανδρέας Λοβέρδος
15. Οδυσσέας Βουδούρης
16. Πάρις Μουτσινάς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου