Στείλτε υλικό στο kariothrafstis1@gmail.com

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Τα albums της εβδομάδας! (vol.5)

Πρώτη ανάρτηση για το 2013..! Ελπίζω, μέχρι στιγμής, να ικανοποιώ όσα περισσότερα μουσικά γούστα γίνεται και μακάρι η συνέχεια να αποδειχθεί ακόμα πιο δημιουργική, πληθωρική και αξιόλογη στα πλαίσια παρουσίασης δίσκων και τραγουδιών. Και μην ξεχνάτε πως οι προτάσεις σας για δίσκους και τραγούδια είναι πάντα ευπρόσδεκτες! Ξεκινάμε, λοιπόν, την χρονιά με:



Miles Davis - Bags' Groove (1957)  --> Bop, Instrumental Jazz 



Το ότι ο Miles Davis είναι εμβληματική φιγούρα της jazz, νομίζω είναι γνωστό. Αυτό που μένει είναι ένας δίσκος που να πιστοποιεί αυτό τον ισχυρισμό. Αν και ο Davis έχει στο ενεργητικό του δεκάδες album, από τα οποία ουκ ολίγα είναι αριστουργήματα, ένα από τα σημαντικότερα είναι σίγουρα το Bags' Groove, ένας ιδιαιτέρως χαλαρωτικός δίσκος και ακόμα πιο κατάλληλος για ώρα διαβάσματος (πανελλαδικές ή εξεταστική).. Αν έχετε απορίες, ακούστε ενδεικτικά το ''Oleo'', και, αν προσφάτως πήρατε κακό βαθμό, τσιλάρετε. Είδατε που σας σκέφτομαι;






Booker T. and the Mg's - Green Onions (1962) --> Soul, Instrumental Rock



Instrumental μουσική στα καλύτερά της! Το 1962 ο Booker T. Jones και η μπάντα του έφτιαξαν αυτόν τον καταπληκτικό δίσκο, όπου ο συνδυασμός rock, jazz και soul είναι πιο δυνατός από ποτέ, απόρροια των ιδιαίτερων τεχνικών δυνατοτήτων των καλλιτεχνών. Το ομώνυμο κομμάτι είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά instrumental τραγούδια, και η χαρακτηριστική του μελωδία αδιαμφισβήτητα ένα από τα μουσικά ορόσημα της δεκαετίας του '60..!






Bruce Springsteen - Born in the USA (1984) --> Hard Rock, Rock n' Roll



Προηγούμενοι δίσκοι, όπως το ''Born to Run'' ή το ''Nebraska'', είχαν ήδη καταξιώσει τον Bruce Springsteen στην Αμερική ως ένα από τα σημαντικότερα (αν όχι το σημαντικότερο) rock n' roll είδωλο της εποχής. Το πραγματικό ξέσπασμα προς όλες τις κατευθύνσεις ήρθε το 1984. Το ''Born in the USA'' ήταν ένας θρίαμβος, αν και, δυστυχώς, το ομώνυμο κομμάτι χρησιμοποιήθηκε προπαγανδιστικά για να εξυπηρετήσει ιδιοτελείς σκοπούς του τότε πολιτικού και προέδρου των ΗΠΑ, Ronald Reagan. Το τραγούδι, πάντως, αφορά τους χαμένους στρατιώτες στο Βιετνάμ και λανθασμένα αξιολογείται ως ύμνος προς τις ΗΠΑ. Ασχέτως αυτού, από μουσικής απόψεως, είναι εξαιρετικό..






George Michael - Faith (1987) --> R&B, Pop, Dance



Για όσους έχουν προκατάληψη με τη ζωή και τις σεξουαλικές προτιμήσεις του George Michael, σας έχω νέα. Το ίδιο είχα και εγώ. Μετά άκουσα το Faith. Τι με νοιάζει μετά αν είναι ομοφυλόφιλος ή όχι ή αν δηλώνει δημόσια ότι του αρέσουν τα ναρκωτικά; Ο δίσκος είναι από τους πιο μελωδικούς ever, με στοιχεία της funk της dance των 80s να κάνουν έντονα την εμφάνισή τους. Must-Have ακόμα και για αυτούς που έχουν την στοιχειώδη σχέση με την dance ή την new wave. Το ''Monkey'' είναι από τα τραγούδια που ξεχωρίζουν στο Cd και θα σας πείσει ότι ο τύπος ξέρει πολύ καλά τι κάνει.






Get Scared - Best Kind of Mess (2011) --> Post-Hardcore, Punk-Pop, Emo



Ας κλείσουμε με κάτι πιο aggressive. Οι Get Scared είναι ένα νέο συγκρότημα με επιδράσεις κυρίως από emo και hardcore και το Best Kind of Mess είναι ο παρθενικός τους δίσκος. Τα παιδιά δημιουργούν πολύ αξιόλογα choruses και πιασάρικες μελωδίες, ο,τι πρέπει, δηλαδή, για τους φαν της Post-Hardcore... Το εισαγωγικό κομμάτι Screaming πιστοποιεί τα δύο στοιχεία που προανέφερα, θα έλεγα καταλληλότερα από οποιοδήποτε άλλο τραγούδι μέσα στο Cd.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου