Στείλτε υλικό στο kariothrafstis1@gmail.com

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Πάλι πρώτη η Ν.Δ. σε τρεις νέες δημοσκοπήσεις.

 

Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται στον Τύπο της Κυριακής.


Ειδκότερα, σε δημοσκόπηση της ΜRΒ, που δημοσιεύει η Real News, η ΝΔ προηγείται με μια μονάδα συγκεντρώνοντας το 23,1% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι η ΧΑ που συγκεντρώνει 9,2% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, οι ΑΝΕΛ με 4,9%, η ΔΗΜΑΡ με 4,4% και το ΚΚΕ με 4,3%.
Προβάδισμα 1,7% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής. Συγκεκριμένα, το 22,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψήφιζε ΝΔ εάν είχαμε σήμερα νέες βουλευτικές εκλογές, το 21,2% ΣΥΡΙΖΑ, το 10,5% ΧΑ, το 7,2% ΠΑΣΟΚ, το 5.5% ΚΚΕ, το 4,8% ΔΗΜΑΡ και το 4,6% ΑΝΕΛ.
Προβάδισμα της τάξης του 1,5% στη ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της ΑLCΟ που διενεργήθηκε για το "Πρώτο Θέμα". Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 24,9% έναντι 23,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΧΑ αποσπά το 9,7% της πρόθεσης ψήφου, το ΠΑΣΟΚ το 8,6%, οι ΑΝΕΛ το 6,6%, το ΚΚΕ το 5,2% και η ΔΗΜΑΡ το 4,8%.


Σύμφωνα με την ΜRΒ, ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για τη θέση του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τη γνώμη του 44% των ερωτηθέντων. Τον Αλέξη Τσίπρα προτιμά το 26%, ενώ κανέναν από τους δύο επιλέγει το 27,5%.

 Είναι η πρώτη φορά που ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει και τις θετικότερες γνώμες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών (μέχρι τώρα πάντοτε πρώτος στα ποιοτικά χαρακτηριστικά ήταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ) και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο Φώτης Κουβέλης, ο Πάνος Καμμένος, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου