Στείλτε υλικό στο kariothrafstis1@gmail.com

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Έκρηξη στο Mall-Δύο ελαφρά τραυματίες.

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο πρίν απο τις 11 το πρωί στον πρώτο όροφο στο εμπορικό κέντρο "Mall" στο Μαρούσι.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο ελαφρά τραυματίες είναι υπάλληλοι εταιρίας σεκιούριτι οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ. Επιπλέον, έχουν σημειωθεί αρκετές υλικές ζημιές.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε κάδο σκουπιδιών, απέναντι απο υποκατάστημα τράπεζας.


Στις 9:55 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και είπε ότι επίκειται έκρηξη βόμβας σε 50 λεπτά, ενώ ακολούθησε και νέο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 9:58 στη ιστοσελίδα zougla.

“Εχουμε βάλει βόμβα στο mall και θα σκάσει”, είπε  ο άγνωστος που τηλεφώνησε, χωρίς να προσδιορίσεi το σημείο οπου είχε τοποθετηθεί ο μηχανισμός. "Δεν είναι φάρσα", πρόσθεσε και ζήτησε να εκκενωθεί ο σταθμός του προαστιακού, το εμπορικό κέντρο και η οδός που περνάει μπορστά απο αυτό.
Ο άγνωστος δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνη.
Ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μαζί με την υπηρεσία ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου εκκένωσαν το χώρο στον οποίο βρίσκονταν 200 άτομα.
Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης αλλά ήδη οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί και στο χώρο υπήρχαν μόνο οι άνδρες σεκιούριτι και αστυνομικοί γι' αυτό και υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος και τώρα γίνεται έρευνα από πυροτεχνουργούς.
Οι αστυνομικές πηγές δεν αποκλείουν την πιθανότητα να πρόκειται για τους δράστες της επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ.
Τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ γίνονται ως το σταθμό Ειρήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου