Στείλτε υλικό στο kariothrafstis1@gmail.com

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΟΧΙ της ΔΗΜΑΡ στο ΠΑΣΟΚ

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είναι ιδαίτερα θετικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας (ή ακόμα και μιας άτυπης συνένωσης) ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με στόχο την ανασύσταση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Για αυτό ανέθεσε στο γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη και στον αντιπρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ, Χρήστο Δερβένη, να εκπροσωπήσουν το Κίνημα στις συνομιλίες με τη ΔΗΜΑΡ στο πλαίσιο της συγκρότησης ενός φόρουμ διαλόγου και πλατφόρμας συζήτησης για το μέλλον της κεντροαριστεράς.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ:
"Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στηρίζει χωρίς προαπαιτούμενα και όρους τη συγκρότηση του φόρουμ διαλόγου για την Κεντροαριστερά και τη Σοσιαλδημοκρατία και ανέθεσε στον Γιάννη Μανιάτη, Γραμματέα της ΚΟ, και τον Χρήστο Δερβένη, Αντιπρόεδρο του
ΙΣΤΑΜΕ, τις συζητήσεις με τη ΔΗΜΑΡ και τις κινήσεις για τη διαμόρφωση του περιεχομένου και του πλαισίου λειτουργίας του".

Ωστόσο, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη δεν φαίνεται πολύ πρόθυμο να ανταποκριθεί στην εν λόγω πρόταση του κ. Βενιζέλου. Και αυτό γιατί ήδη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ απέκλεισε μετα από συνεδρίασή της το ενδεχόμενο για δημιουργία Φόρουμ Διαλόγου για την κεντροαριστερ. Για αυτό, ο Νίκος Μπίστης, ο οποίος ήταν υπεύθυνος εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ για να εξετάσει τις δυνατότητες σύγκλισης ή και συνένωσης των κομμάτων με στόχο τη διεύρυνσή τους, υπέβαλε ήδη την παραίτησή του.

Η δήλωσή του είναι η εξής:
"Μετά την απόρριψη από μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ της πρότασης για συμμετοχή του κόμματος στο υπό ίδρυση Φόρουμ  Διαλόγου και Συνεργασίας των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Πολιτικής Οικολογίας, υπέβαλα την παραίτηση μου από την θέση του υπεύθυνου Διεύρυνσης της ΔΗΜΑΡ"

Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, επικράτησε η άποψη ότι δεν είναι το ίδιο αφενός ο διάλογος ανάμεσα σε πρόσωπα και πολιτικές κινήσεις για την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού με την κοινή συμμετοχή σε ένα φόρουμ με σταθερό χαρακτήρα επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου