Στείλτε υλικό στο kariothrafstis1@gmail.com

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΝΤΙΑ!

Μήνυση της Χρυσής Αυγής σε βάρος Ε. Βενιζέλου και Ν. Αλιβιζάτου


Μήνυση περί «διέγερσης των πολιτών σε βιαιοπραγίες και διχόνοια», σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου, και του γνωστού συνταγματολόγου της Νομικής Σχολής Αθηνών, Ν. Αλιβιζάτου, κατέθεσε σήμερα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η Χρυσή Αυγή.


Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, ο πρώτος μηνυόμενος, σε συνέντευξη Τύπου με θέμα την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του νεοναζισμού, «χρησιμοποιώντας αόριστες εκφράσεις επεχείρησε να στιγματίσει συλλήβδην τη Χρυσή Αυγή ως "αντισυνταγματικό φαινόμενο" και "μόρφωμα", ξένο προς την ελληνική κοινωνία, εκφράζοντας την αδιαφορία του για το γεγονός ότι μία μεγάλη μερίδα των Ελλήνων πολιτών ψήφισε τη Χρυσή Αυγή στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις».

Για τον δεύτερο μηνυόμενο, στη μήνυση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του πανεπιστημιακού καθηγητή εκφράστηκε με πρωτοφανή εμπάθεια για τη Χρυσή Αυγή και τη χαρακτήρισε δογματικά ως εγκληματική συμμορία, που καλεί τα μέλη της σε διάπραξη αξιόποινων πράξεων, που δίνει εντολή σε πιτσιρικάδες να σπάνε στο ξύλο Πακιστανούς, που συνέρχεται επί τούτου και αποφασίζει να διαπράξει παράνομες πράξεις». 
Υπενθυμίζουμε ότι ο Ν. Αλιβιζάτος είχε τοποθετηθεί για τη δυνατοτήτα ή μη να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή τη Δευτέρα το βράδυ στην εκπομπή "Ανατροπή" του Γιάννη Πρετεντέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου