Στείλτε υλικό στο kariothrafstis1@gmail.com

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Η νέα ταινία του Ζακ Οντιάρ

Σώμα με σώμα 
Μετά τον αριστουργηματικό ‘’Προφήτη’’ ο Ζακ Οντιάρ κάνει στροφή στο μελόδραμα με μία κλασσική ερωτική ιστορία με την Μαριόν Κοτιγιάρ, την Σελίν Σαλέτ, τον Ματίας Σενερτς και τον Αρμάν Βερντιρ.
Ο Αλί με τον πεντάχρονο γιο του, Σαμ, χρεοκοπημένος και δίχως φίλους, αναζητά καταφύγιο στο σπίτι της αδερφής του στην Αντίμπ. Εκεί πιάνει δουλειά ως πορτιέρης σε ένα τοπικό νυχτερινό μαγαζί, όπου μετά από έναν καβγά, γνωρίζει την Στέφανι, μια σαγηνευτική εκπαιδεύτρια φαλαινών. Ύστερα από τηλεφώνημά της θα τη συναντήσει, αλλά θα την αντικρύσει καθηλωμένη σε αναπηρικό καρότσι.

Ένα τρομερό ατύχημα θα καταστρέψει την ζωή της ,αλλά και θα γκρεμίσει τα όνειρά της. Η σχέση, ωστόσο, των δυο θα πάρει απροσδόκητη τροπή, καθώς εκείνος είναι διατεθειμένος να την προτρέψει να αναλάβει τα ηνία της ζωής της! Σε κάθε καρέ, ο σκηνοθέτης μας φανερώνει τη δεξιοτεχνική του δεινότητα, ενώ αποσπά εκπληκτικές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές του. Ένα δυνατό μείγμα ρεαλιστικής σκληρότητας και σχεδόν παραμυθένιας αισιοδοξίας που "συγκρούονται" σε ένα γεμάτο ένταση ερωτικό δράμα, το οποίο συμμετείχε στο διαγωνιστικό του φεστιβάλ κανών. Η Μαριον Κοτιγιαρ εντυπωσιάζει γι' ακόμη μια φορά σε ένα ρολό-ερμηνευτική πρόκληση, "υποστηριζόμενη" επάξια από τον δυναμικό παρτενέρ της ματιάς σενερτς ("bullhead").
    Από 29.11.2012 http://www.athinorama.gr/cinema/data/movies/?id=10021874&selTab=1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου