Στείλτε υλικό στο kariothrafstis1@gmail.com

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Ο Mr. "Μαζί τα Φάγαμε"....θύμα της κρίσης

Φαίνεται πως η κρίση άγγιξε και τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος επανειλημμένα εχει δηλώσει ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει τους φόρους που του επιβάλλονται. Και παρ' όλο που όλοι σχεδόν είπαμε ότι πάλι κοροϊδεύει τους Έλληνες και παίζει με τον πόνο τους αυτή την δύσκολο περίδο που διανύουμε, τα πράγματα ίσως να είναι ή τουλάχιστον φαίνονται διαφορετικά.Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου και Παπαδήμου βγάζει στο σφυρί πολλά από τα ακίνητα της ιδιοκτησίας του, τα οποία συνολικά ανέρχονται σε 53, από τα οποία περίπου τα 20 προέρχονται από κληρονομιά, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο πόθεν έσχες του ο κ. Πάγκαλος.Ποια είναι τα ακίνητα που θέλει να ξεφορτωθεί ο κ. Πάγκαλος;

Πρόκειται για ένα διαμέρισμα που βρίσκεται επί της οδού Ριζάρη 13 και είναι 122,25τ.μ, το οποίο μπορεί να «πιάσει» τα 2.000 ευρώ το τετραγωνικό.Όπως αναφέρει γείτονας, το σπίτι που πουλά ο Θ. Πάγκαλος βρίσκεται στον 5ο όροφο. Πιστεύει μάλιστα, από αυτά που έχει ακούσει, ότι ανήκει στη σύζυγό του και ότι πιθανότατα νοικιάζουν αυτή την περίοδο διπλωματικοί ακόλουθοι.«Δεν έχει τύχει να τον συναντήσω ποτέ από κοντά. Όμως, όλοι ξέρουν ότι στην πολυκατοικία το συγκεκριμένο διαμέρισμα ανήκει στην οικογένεια του κυρίου Πάγκαλου», σημειώνει ο γείτονας.

Ένα ακόμη διαμέρισμα που βγάζει στο σφυρί ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είναι το διαμέρισμα που βρίσκεται στην πλατεία Κολωνακίου και συγκεκριμένα επί της οδού Φιλικής Εταιρείας 18.

Η θεωρητική αξία του διαμερίσματος ανέρχεται σε 4.000 ευρώ ανά τετραγωνικό.Όπως λένε άνθρωποι που κινούνται στην περιοχή, ο κ. Πάγκαλος δεν εμφανιζόταν συχνά στη συγκεκριμένη πολυκατοικία.

Εργαζόμενος στην περιοχή πάντως αναφέρει ότι γνωρίζει ότι υπάρχει ιδιοκτησία του Θ. Πάγκαλου στη συγκεκριμένη πολυκατοικία και δείχνει το όνομα στο κουδούνι της κεντρικής εισόδου. «Δεν τον έχω δει ποτέ από κοντά όμως. Ούτε ήξερα ότι το πουλάει», λέει.Ένα ακόμη σπίτι που πουλάει, βρίσκεται στην οδό Εξηκίου 10, στο σταθμό Λαρίσης, η θεωρητική αξία του οποίου φτάνει τα 350.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο οίκημα σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά. Γείτονες και κάτοικοι της περιοχής δεν θέλουν να μιλήσουν για το οίκημα του.Εδώ βλέπουμε ένα αρκετά παλιό οίκημα, το οποίο είναι το πιο φθηνό από τα τέσσερα.

Ο Θ. Πάγκαλος θέλει να πουλήσει και τα γραφεία που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Γερανίου στο κέντρο της Αθήνας. Αυτά έχουν συνολικό εμβαδό 123τ.μ, που «πιάνουν» τα 1.500 ευρώ ανά τετραγωνικό.Τα γραφεία βρίσκονται στον 3ο όροφο και τα κάγκελα που έχουν στην είσοδό τους τοποθετήθηκαν μετά την επίθεση με γκαζάκια που σημειώθηκε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.Όπως λένε άνθρωποι που δουλεύουν σε διπλανά γραφεία, στο παρελθόν ολόκληρο το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται το κτήριο με τα γραφεία ανήκε στην οικογένειά του.

Κάποια στιγμή το έδωσαν για αντιπαροχή και έτσι μετά το θάνατο κάποιου συγγενή του, κάποια γραφεία ήρθαν στην ιδιοκτησία του.
Σε αυτό το κτήριο βρισκόταν το πολιτικό γραφείο του.
 

Οι φωτογραφίες είναι αντλημένες από το newsbeast.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου